JADŁOSPIS
21 - 25 PAŹDZIERNIKA
PONIEDZIAŁEK
Zupa ziemniaczana z cebulką dymką (250 ml)
Indyk w sosie słodko kwaśnym (100g),
kasza bulgur (120g), surówka chińska (80g)
Kompot z owocami
920 kcal
WTOREK
Zupa koperkowa z ryżem (250 ml)
Spaghetti po bolońsku (280g)
Kompot z owocami
941 kcal
ŚRODA
Zupa brokułowa z lanym ciastem (250 ml)
Pieczone podudzia z kurczaka (100g), ziemniaki (120g),
sałata masłowa z sosem winegret (80g)
Kompot z owocami
929 kcal
CZWARTEK
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami (250ml)
Ryż zapiekany z jabłkami i sosem karmelowym (280g)
Kompot z owocami
918 kcal
PIĄTEK
Krupnik na kaszy jęczmiennej (250ml)
Filet z soli w panierce sezamowej (100g), ziemniaki
pieczone (120g), fasolka szparagowa (80g)
Kompot z owocami
948kcal
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW
DAŃ OBIADOWYCH
PONIEDZIAŁEK
1.Zupa ziemniaczana z cebulką dymką
(wywar z kurczaka , ziemniaki, cebulka dymka, marchew, por, kapusta włoska, cebula, seler, śmietana 30%, pieprz, sól, tymianek)
2.Indyk w sosie słodko – kwaśnym, kaszka bulgur, surówka chińska
(filet z indyka, cebula, marchew, papryka, koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet ryżowy, imbir, ananas, sok z ananasa, papryka mielona, mąka ziemniaczana, kasza bulgur, kapusta pekińska, czosnek, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz)
WTOREK
1.Zupa koperkowa z ryżem
(kurczak, koperek, marchewka, pietruszka, cebula, , sól, pieprz, warzywa suszone, ryż śmietana 30%, masło 82%)
2.Makaron spaghetti z sosem bolońskim
(mąka pszenna, mleko 2%, mięso mielone wołowo – wieprzowe ,cukier , bazylia, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, oregano, czosnek, cebula, parmesan, koncentrat pomidorowy)
ŚRODA
1.Zupa brokułowa z lanym ciastem
(wywar z kurczaka , cebula, masło 82%, brokuły, , por, marchew, pietruszka, seler, , sól, pieprz ziołowy, warzywa suszone, mąka pszenna, śmietana 30%,jaja, natka pietruszki )
1.Pieczone podudzia z kurczaka ziemniaki, sałata z winegret
(podudzia z kurczaka, , papryka, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz, ziemniaki, sałata, ocet winny , oliwa z oliwek, miód, musztarda,
CZWARTEK
1.Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami
(wywar z kurczaka, zakwas pszenny, mąka pszenna ,jaja, ziemniaki, marchewka, pietruszka ,seler, cebula, liść laurowy, majeranek, czosnek, warzywa suszone, , pieprz ziołowy ,sól , śmietana 30%,)
2.Ryż z pieczonymi jabłkami i sosem karmelowym
(mleko 2,5%,masło 82%, śmietana 30%, ryż, jabłka, cynamon, cukier)
PIĄTEK
1.Krupnik na kaszy jęczmiennej
(wywar z kurczaka, seler, pietruszka, kapusta włoska, por , marchewka, cebula , kasza jęczmienna, sól, pieprz, warzywa suszone ,natka)
2.Filet z mintaja w panierce sezamowej, ziemniaki pieczone , fasolka szparagowa
(filet z mintaja, jaja, mąka pszenna, sezam, bułka tarta, sól, pieprz, marchewka, rozmaryn, ziemniaki, masło 82%, fasolka szparagowa, olej rzepakowy)