• JADŁOSPIS

          •     21 - 25 PAŹDZIERNIKA

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa ziemniaczana z cebulką dymką (250 ml)

            Indyk w sosie słodko kwaśnym (100g),

            kasza bulgur (120g), surówka chińska (80g)

            Kompot z owocami

            920 kcal

             

            WTOREK

            Zupa koperkowa z ryżem (250 ml)

            Spaghetti po bolońsku (280g)

            Kompot z owocami

            941 kcal

             

            ŚRODA

            Zupa brokułowa z lanym ciastem (250 ml)

            Pieczone podudzia z kurczaka (100g), ziemniaki (120g),

            sałata masłowa z sosem winegret (80g)

            Kompot z owocami

            929 kcal

             

            CZWARTEK

            Kapuśniak z kiełbaską  i ziemniakami (250ml)

            Ryż zapiekany z jabłkami i sosem karmelowym (280g)

            Kompot z owocami

            918 kcal

             

            PIĄTEK

            Krupnik na kaszy jęczmiennej (250ml)

            Filet z soli w panierce sezamowej (100g), ziemniaki

            pieczone (120g), fasolka szparagowa (80g)

            Kompot z owocami

            948kcal

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

      • SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW

        DAŃ OBIADOWYCH

         

        PONIEDZIAŁEK

        1.Zupa ziemniaczana z cebulką dymką

        (wywar z kurczaka , ziemniaki, cebulka dymka, marchew, por, kapusta włoska, cebula, seler, śmietana 30%, pieprz, sól, tymianek)

        2.Indyk w sosie słodko – kwaśnym, kaszka bulgur, surówka chińska

        (filet z indyka, cebula, marchew, papryka, koncentrat pomidorowy, ketchup, ocet ryżowy, imbir, ananas, sok z ananasa, papryka mielona, mąka ziemniaczana, kasza bulgur, kapusta pekińska, czosnek, majonez, jogurt naturalny, sól, pieprz)

         

        WTOREK

        1.Zupa koperkowa  z ryżem

        (kurczak,  koperek, marchewka, pietruszka, cebula, , sól, pieprz, warzywa suszone, ryż śmietana 30%, masło 82%)

        2.Makaron spaghetti z sosem bolońskim

        (mąka pszenna,   mleko 2%,  mięso mielone wołowo – wieprzowe ,cukier , bazylia, olej rzepakowy, liść laurowy, ziele angielskie, oregano, czosnek, cebula, parmesan, koncentrat pomidorowy)

         

        ŚRODA

        1.Zupa brokułowa z lanym ciastem

        (wywar z kurczaka , cebula, masło 82%, brokuły, , por,   marchew,  pietruszka, seler, , sól, pieprz ziołowy,  warzywa suszone, mąka pszenna, śmietana 30%,jaja, natka pietruszki )

        1.Pieczone podudzia z kurczaka ziemniaki, sałata z winegret

        (podudzia z kurczaka, , papryka, czosnek, olej rzepakowy,  sól, pieprz,  ziemniaki, sałata, ocet winny , oliwa z oliwek, miód, musztarda,

         

        CZWARTEK

        1.Kapuśniak z kiełbaską i ziemniakami

        (wywar z kurczaka, zakwas pszenny, mąka pszenna ,jaja,  ziemniaki, marchewka,  pietruszka ,seler, cebula,  liść laurowy, majeranek,  czosnek,  warzywa suszone, , pieprz ziołowy ,sól , śmietana 30%,)

        2.Ryż z pieczonymi jabłkami i sosem karmelowym

        (mleko 2,5%,masło 82%, śmietana 30%, ryż, jabłka, cynamon, cukier)

         

         

        PIĄTEK

        1.Krupnik na kaszy jęczmiennej

        (wywar z kurczaka, seler, pietruszka, kapusta włoska, por , marchewka,  cebula ,  kasza jęczmienna, sól, pieprz, warzywa suszone ,natka)

        2.Filet z mintaja  w panierce sezamowej, ziemniaki pieczone , fasolka szparagowa

        (filet z mintaja, jaja, mąka pszenna, sezam, bułka tarta, sól, pieprz, marchewka, rozmaryn, ziemniaki, masło 82%, fasolka szparagowa, olej rzepakowy)

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8
        30-383 Kraków
        Poland
    • Logowanie