Stołówka
JADŁOSPIS
14 – 18 LIPCA
PONIEDZIAŁEK
Zupa ziemniaczana z cebulką dymką (250 ml)
Klopsiki z indyka w sosie koperkowym (100g),
kasza mazurska (150), ogórek kiszony (80g)
Kompot z owocami
(Alergeny: seler, mąka pszenna, bułka pszenna, jaja, kasza mazurska, śmietana)
WTOREK
- - - - - - - - - - - - - - - -
ŚRODA
- - - - - - - - - - - - - - - - -
CZWARTEK
Rosół z kaszką manną (250g)
Indyk pieczony w rozmarynie (100g), makaron świderki kolorowe (120g), buraczki (80g)
Kompot z owocami
(Alergeny: seler, śmietana, mąka pszenna, kasza manna)
PIĄTEK
Zupa brokułowa z zacierką (250ml)
Filet z soli panierowany (100g), ziemniaki młode (150g)
fasolka szparagowa (80g)
Kompot z owocami
(Alergeny: seler, filet z soli limandy, mąka pszenna, jaja, bułka pszenna, śmietana)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!