Stołówka
JADŁOSPIS
JADŁOSPIS
03 - 07 LISTOPADA
sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych
zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
PONIEDZIAŁEK
Zupa ziemniaczana na wędzonce (250 ml)
Kurczak w sosie gyros (100g), ryż (150g),
surówka wiosenna (90g)
Kompot z wiśni, truskawek i jabłek
(Alergeny: seler, mąka pszenna )
WTOREK
Zupa jarzynowa z makaronem (250 ml)
Sznycelek z indyka (100g), ziemniaki (150g),
mizeria ze śmietaną (90g)
Kompot z agrestu, malin, gruszek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, bułka pszenna jaja)
ŚRODA
Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami (250 ml)
Makaron kokardki z sosem z pomidorów,
serkiem feta i świeżą bazylią (280g)
Kompot z jabłek, truskawek i porzeczek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, jaja, ser feta)
CZWARTEK
Zupa grysikowa na rosole (250 ml)
Pieczeń z indyka w sosie własnym (100g), kluseczki
(gnocchi) (120g), fasolka szparagowa (80g)
Kompot z truskawek, aronii, wiśni
(Alergeny: seler, śmietana, grysik, mąka pszenna,)
PIĄTEK
Zupa grochowa z łazankami (250 ml)
Paluszki z fileta z mintaja (100g), ziemniaki pieczone (150g)
surówka z kapusty kiszonej (80g)
Kompot z truskawek, gruszek i malin
(Alergeny: seler, filet z mintaja, bułka tarta, jaja, mąka pszenna,)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!