Stołówka
JADŁOSPIS
15 – 19 WRZEŚNIA
sporządzony zgodnie z wymaganiami odnośnie żywienia zbiorowego w placówkach szkolnych i przedszkolnych zawartymi w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154).
PONIEDZIAŁEK
Zupa pieczarkowa z makaronem (250 ml)
Paprykarz z szyneczki (120g), kaszka mazurska (120g)
surówka z ogórków kiszonych (80g)
Kompot z truskawek, jabłek, agrestu
(Alergeny: seler, mąka pszenna, kasza mazurska, śmietana )
WTOREK
Zupa brokułowa z lanym ciastem (250 ml)
Sznycelek z indyka (100g), ziemniaki (150g),
duszona marchewka z groszkiem(80g)
Kompot z malin, śliwek, jabłek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, jaja, bułka tarta, masło, śmietana )
ŚRODA
Barszcz ukraiński (250 ml)
Łazanki z kapustą i kiełbaską (280g)
Kompot z aronii, malin, wiśni
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana)
CZWARTEK
Krupnik z jarzynami ( 250 ml)
Bitki z kurczaka w sosie paprykowym (100g),
ziemniaki (150g), fasolka szparagowa (80g)
Kompot z gruszek, śliwek, malin
(Alergeny: seler, mąka pszenna, śmietana, kasza jęczmienna)
PIĄTEK
Żurek z jajkiem i ziemniakami (250ml)
Kopytka z masłem, cukrem i bułeczką tartą (270g)
Kompot z wiśni, truskawek, jabłek
(Alergeny: seler, mąka pszenna, masło, jaja, bułka tarta, śmietana)
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!