• JADŁOSPIS

          •    

            26 kwietnia PIĄTEK

            Zupa jarzynowa z zacierką (250ml)

            Naleśniki z twarożkiem waniliowym

            i z domowym sosem czekoladowym (280g)

            Kompot z owocami

             

            29 KWIETNIA – 03 MAJA

             

            PONIEDZIAŁEK

            Zupa kalafiorowa  z lanym ciastem (250 ml)

            Zraziki z indyka w sosie  pieczarkowym (100g),

            kasza jęczmienna (120g), mizeria z koperkiem (80g)

            Kompot z owocami

             

            WTOREK

            Żurek z kiełbaską i ziemniakami (250 ml)

            Pierogi ruskie z omastą (250g)

            Kompot z owocami

             

            ŚRODA

            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

             

            CZWARTEK

            - - - - - - - - - - - - - - - - - -

             

            PIĄTEK

            - - - - - - - - - - - - - - - - - -

             

            ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!

            Średnia kaloryczność posiłków: ok 850-900 kalorii

      • SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW

        DAŃ OBIADOWYCH

         

        PONIEDZIAŁEK

        1.  Zupa kalafiorowa z lanym ciastem

        (wywar z  kurczaka,  kalafior , marchewka, pietruszka, cebula, por, seler,   jaja, mąka pszenna, śmietana 30%, , sól, pieprz, warzywa suszone, natka pietruszki ,)

        2.Zraziki  z indyka w sosie pieczarkowym, kaszka jęczmienna, mizeria z koperkiem

        (udziec z indyka , cebula, mąka pszenna, bułka pszenna, jaja, olej rzepakowy, czosnek, pieczarki, cebula,  śmietana 30%,,masło 82%, pieprz, sól, kasza jęczmienna, ogórki, koperek)

         

        WTOREK

        1.Żurek z kiełbaską  i ziemniakami

        (wywar z kurczaka, kiełbaska wieprzowa , seler, pietruszka, zakwas z mąki pszennej,  marchewka, kiełbasa wieprzowa  ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebula ,  mąka pszenna, śmietana 30%, ziemniaki)

        2.Pierogi ruskie z omastą

        (mąka pszenna, twaróg półtłusty, jaja, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól,)

         

    • Kontakt

      • Szkoła Podstawowa Nr 53 im. gen. J. H. Dąbrowskiego
      • 12 / 262-20-27
      • ul. Skośna 8 30-383 Kraków Poland
    • Logowanie