JADŁOSPIS
26 kwietnia PIĄTEK
Zupa jarzynowa z zacierką (250ml)
Naleśniki z twarożkiem waniliowym
i z domowym sosem czekoladowym (280g)
Kompot z owocami
29 KWIETNIA – 03 MAJA
PONIEDZIAŁEK
Zupa kalafiorowa z lanym ciastem (250 ml)
Zraziki z indyka w sosie pieczarkowym (100g),
kasza jęczmienna (120g), mizeria z koperkiem (80g)
Kompot z owocami
WTOREK
Żurek z kiełbaską i ziemniakami (250 ml)
Pierogi ruskie z omastą (250g)
Kompot z owocami
ŚRODA
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CZWARTEK
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
PIĄTEK
- - - - - - - - - - - - - - - - - -
ŻYCZYMY SMACZNEGO !!!
Średnia kaloryczność posiłków: ok 850-900 kalorii
SKŁAD SUROWCÓW I WYKAZ ALERGENÓW
DAŃ OBIADOWYCH
PONIEDZIAŁEK
1. Zupa kalafiorowa z lanym ciastem
(wywar z kurczaka, kalafior , marchewka, pietruszka, cebula, por, seler, jaja, mąka pszenna, śmietana 30%, , sól, pieprz, warzywa suszone, natka pietruszki ,)
2.Zraziki z indyka w sosie pieczarkowym, kaszka jęczmienna, mizeria z koperkiem
(udziec z indyka , cebula, mąka pszenna, bułka pszenna, jaja, olej rzepakowy, czosnek, pieczarki, cebula, śmietana 30%,,masło 82%, pieprz, sól, kasza jęczmienna, ogórki, koperek)
WTOREK
1.Żurek z kiełbaską i ziemniakami
(wywar z kurczaka, kiełbaska wieprzowa , seler, pietruszka, zakwas z mąki pszennej, marchewka, kiełbasa wieprzowa ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, cebula , mąka pszenna, śmietana 30%, ziemniaki)
2.Pierogi ruskie z omastą
(mąka pszenna, twaróg półtłusty, jaja, ziemniaki, cebula, olej rzepakowy, pieprz, sól,)